Jeśli nie masz czasu, a zostało Ci dużo czerstwego pieczywa z poprzednich dni, grzanki będą idealnym rozwiązaniem :)
Potrzebujesz:
2 czerstwe bułki
łyżka masła
3 pieczarki
pół małej cebuli
kilka cząstek żółtej papryki
pomidor
ser żółty
oregano
pieprz, sól
Na maśle lub oliwie przesmaż pieczarki i krążki cebuli i przypraw je. Przekrój bułki na pół i posmaruj je cienko masłem. Połóż plaster sera, po trochu pieczarek, cebuli, papryki i pomidora. Posyp na górę serem i oregano i zapiekaj aż ser się roztopi.
Podawaj najlepiej z sosem czosnkowym:
mały kubek jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
ząbek czosnku
pieprz, sól
koperek lub pietruszka
Wymieszaj jogurt z łyżką majonezu, wyciśnij ząbek czosnku i dodaj przyprawy. Włóż do lodówki na 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz