środa, 26 września 2012

naleśniki ze szpinakiem

Nawrócą każdego przeciwnika zielonej papy :)

Potrzebujesz:

ciasto

3 szklanki mleka
2 szklanki mąki
jajko
sól

Mleko mieszasz z jajkiem i dosypujesz powoli mąkę, by wyrobić ciasto. Jeśli jest za rzadkie - dodaj mąki, jeśli za gęste - mleka. Dodaj na koniec szczyptę soli.

farsz

szpinak mrożony
kilka dużych pieczarek
1 cebula
łyżka masła
pieprz, sól
ząbek czosnku

Szpinak rozmrażasz, dodajesz soli i pieprzu oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Na patelni rozpuszczasz masło, wrzucasz obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę, solisz. Następnie mieszasz ze sobą pieczarki i szpinak. Gotowe. Teraz dowolnie zawijasz naleśniki dodając do środka farsz.

Możesz zrobić dowolny sos na ciepło, ale też wspaniale pasuje do nich zimny dressing z jogurtu naturalnego, majonezu i czosnku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz