środa, 26 września 2012

bananowe muffinki

Najlepsze na świecie wegańskie muffiny :)

na podstawie przepisu z Puszki


czas przygotowania (łącznie z pieczeniem) : 30 minut

Potrzebujesz:

4 banany
łyżkę oleju
szklankę cukru
2 szklanki mąki
szczyptę cynamonu
łyżeczkę sody
szczyptę soli

połowę pokruszonej czekolady (opcjonalnie)

Banany rozgnieć widelcem i dodaj olej. W osobnej misce wymieszaj suche produkty - mąkę, cukier, cynamon i sodę. Do całości możesz też dodać pokruszoną czekoladę. Połącz następnie składniki suche i mokre. Niedokładnie wymieszaj i napełnij foremki do 3/4 wysokości. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz muffiny przez ok. 15 minut. Doglądaj, by się nie spaliły !




Na wierzch możesz dać polewę czekoladową, jednak nie jest to konieczne :)




  Bananowe muffinki z dodatkiem czereśni i kawałkami czekolady :)


                  

Bazując na tym przepisie możesz upiec także małe ciasto bananowe :) Wystarczy jedynie wydłużyć czas pieczenia do ok. 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz