wtorek, 9 grudnia 2014

pasta z białej fasoli i pieczarek



puszka białej fasoli
500 g pieczarek
1 cebula
olej/oliwa
sól, pieprz
*pół szklanki startego parmezanu




1. Cebule obrać, poszatkować i podsmażyć.
2. Pieczarki oczyścić pokroić w talarki posolić, odstawić na 10 minut. Po tym czasie odlać z nich wodę i dodać do cebuli. Smażyć aż się zarumienią.
3. Fasolę z puszki odcedzić i przepłukać pod bieżącą zimną wodą.
4. Pieczarki z cebulką wymieszać w wysokiej misce z fasolą i serem*. Zblendować i doprawić.
5. Podawać ze świeżym pieczywem lub krakersami.



5 komentarzy:

  1. pysznie wygląda:) na pewno jest smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ta pasta bez wątpienia trafia w moje kubki smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. genialna alternatywa dla wszystkich kupnych i nafaszerowanych chemią smarowideł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzeba, trzeba. Najwyraźniej wydawało mi się to tak oczywiste, ze w pierwotnej wersji przeoczyłam zapisanie użycia blendera. Dziękuje za uwagę :)

    OdpowiedzUsuń