poniedziałek, 1 grudnia 2014

makaron ryżowy z cukinią


Alternatywą dla tradycyjnego makaronu jest makaron ryżowy. Jest zdrowszy, mniej kaloryczny i szybki w przygotowaniu.  Ugotowanie całego dania nie zajęło mi więcej niż 30 minut :)


2-3 cukinie włoskie
1 nieduża cebula
200 g makaronu ryżowego
3 łyżki sosu sojowego
oliwa
sól
*parmezan

1. Cukinie umyj, potnij wzdłuż w cienkie paseczki.
2. Cebule pokrój w piórka i podsmaż na oliwie.
3. Do cebuli dodaj cukinię i 3 łyżki sosu sojowego.
4. Makaron wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Powinien parzyć się około 10 minut. Odcedź i dodaj do cukinii.
 * możesz pominąć





2 komentarze:

  1. makaron ryżowy w takim wydaniu- pycha!

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Super makaron,smacznie wygląda
    ogólnie uwielbiam makarony mogłabym nawet sam jeść :D
    Pozdrawiam,
    muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń