czwartek, 20 sierpnia 2015
Żegnamy się
›
Jak pewnie zauważyliście, od dłuższego czasu nie dzielimy się z Wami przepisami na naszym blogu - co nie oznacza, że nasza pasja poszła w l...
czwartek, 2 kwietnia 2015
kuskus z warzywami
›
Przepis na kuskus z warzywami podejrzałam podczas wspólnego gotowania na prywatce u znajomej. Danie zjedliśmy na ciepło, ale okazało się, z...
niedziela, 8 marca 2015
makaron z fasolką szparagową i zielonym pesto
›
Makaron z fasolką szparagową i pesto sprawdzi się jako danie obiadowe - na ciepło, jak również jako treściwa sałatka na zimno. Przepis na z...
niedziela, 15 lutego 2015
vege burgery z kaszy jaglanej, fasoli i pieczarek
›
Uwielbiam burgery z kaszy i strączków z dodatkiem pieczarek i cebuli. Kasza jaglana po ugotowaniu świetnie zlepia wszystkie składniki, dzię...
4 komentarze:
niedziela, 25 stycznia 2015
grecka przekąska: tzatziki i pita
›
Lekki i orzeźwiający grecki dip idealnie komponujący się z daniami z grilla lub stanowiący przystawkę w towarzystwie pity. Poniżej p...
1 komentarz:
sobota, 3 stycznia 2015
salmorejo i cukinia w panierce
›
Przeglądając zdjęcia z zeszłorocznej wizyty w Sewilli, natknęłam się na fotografię jednego z tapas, mianowicie krem z pomidorów i chleba z ...
sobota, 27 grudnia 2014
naleśniki francuskie
›
Crêpes sucrées, czyli naleśniki na słodko. Naleśniki we Francji podawane są jako deser, choć muszę przyznać, że sama często łamię tę re...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer