środa, 2 kwietnia 2014

czekoladowy krem z daktyli

Przepis na taki krem znajdziecie nie tylko u nas, ale też na innych wege stronach i blogach i na pewno za wiele się nie będzie różnił. A to dlatego, że jest uniwersalny, banalnie prosty i nie trzeba zbędnej kreatywności, bo wychodzi zwyczajnie pyszny. Poleca się do naleśników, andrutów, na kanapki i do czego jeszcze sobie zażyczycie. Stopień słodkości także należy do Was. Wiwat roślinnym deserom!



szklanka namoczonych przez noc daktyli
1/4 szklanki mleka roślinnego, niesłodzonego
2 - 3 płaskie łyżki kakao
ok. 2 łyżki dowolnego słodu (lub więcej, dla łasucha)
kilka posiekanych listków świeżej mięty (idealna będzie też świeża wanilia)

1. Miksujemy wszystkie składniki na gładki krem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz